Χορεύοντας τις αντιθέσεις

Σε έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις ο άνθρωπος καλείται διαρκώς να ισορροπήσει. Ο δυισμός, οι αντιθετικοί πόλοι, η οπτική “άσπρο-μαύρο”, περασμένες στην κουλτούρα μας από αιώνες, θέτει τον άνθρωπο μπροστά σε διλήμματα. Και τι σημαίνει ισορροπία για τον καθένα μας; Σε αυτό το σεμινάριο χοροκινητικής θεραπείας θα μας απασχολήσουν οι δύο πόλοι, οι αντιθέσεις και ο δρόμος προς την ισορροπία.

Με εργαλεία μας την κίνηση, τον χορό, τον λόγο, τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι στην ομάδα, θα κινηθούμε και θα επικοινωνήσουμε μέσα σε ένα ασφαλές θεραπευτικό περιβάλλον. Αντλώντας από την γνώση που ήδη υπάρχει στο σώμα μας, θα εξερευνήσουμε βιωματικά καταστάσεις αστάθειας και σταθερότητας, θα κινηθούμε αντιθετικά και θα ανακαλύψουμε τα δικά μας σημεία ισορροπίας

Λίγα λόγια για την Χοροκινητική Θεραπεία (χοροθεραπεία):

Η Χοροκινητική Θεραπεία (Dance Movement Therapy) εντάσσεται στις θεραπείες μέσω τέχνης και είναι μια ειδικότητα της ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί το σώμα και τις μη λεκτικές εκφράσεις του σώματος σαν μέσο για να προωθήσει τη συναισθηματική, συμπεριφορική, κοινωνική και φυσική κατάσταση του ατόμου. Εφαρμόζεται τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο.

Στη Χοροκινητική Θεραπεία βασική αρχή είναι ότι όλοι μπορούν να κινηθούν και να χορέψουν και ότι η κίνησή τους ενέχει νόημα σε προσωπικό επίπεδο.
Ο θεραπευτής παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για παράθεση συναισθημάτων και σκέψεων που προκύπτουν από τη συμβολική φύση της κινητικής εμπειρίας.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία, μόνο άνετα ρούχα.