ταυτότητα

Η kinósfera απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά. Η νομική μορφή της είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Eπιχείρηση (ΚOIN.Σ.ΕΠ) Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας, που εντάσσεται στο Μητρώο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

η φιλοσοφία μας

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της kinósfera βρίσκεται η έννοια της αδιάρρηκτης ενότητας νου & σώματος, καθώς και η πίστη στη δυνατότητα του κάθε ανθρώπου για προσωπική ανάπτυξη κι ολοκλήρωση σε συναισθηματικό, σωματικό και κοινωνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται  στην πρόληψη και τη θεραπεία των ψυχικών παθήσεων, στην προώθηση της ψυχοσωματικής ευεξίας, στην ενίσχυση της δυνατότητας του ατόμου για αυτογνωσία και αυτοπραγμάτωση, στην καλλιέργεια και την αξιοποίηση του δημιουργικού δυναμικού του ατόμου, στη σύνδεση του ατόμου με την κοινότητα και στο χτίσιμο υγειών και ικανοποιητικών δεσμών με τους άλλους.

σκοπός-στόχοι

Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η προώθηση της ψυχικής, σωματικής, και πνευματικής υγείας και ισορροπίας μέσω παροχής υπηρεσιών Χοροκινητικής Θεραπείας/Χοροθεραπείας και άλλων Θεραπειών μέσω Τέχνης (Εικαστική Θεραπεία, Δραματοθεραπεία, Μουσικοθεραπεία), που μπορεί να είναι θεραπευτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

χώρος

Δημιουργήσαμε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας για να στεγάσει τις δραστηριότητές μας. Βασική μας μέριμνα υπήρξε η δημιουργία ενός χώρου που θα επιτρέπει την ασφαλή εξερεύνηση, θα κινητοποιεί το σώμα και τον νου, θα προσκαλεί σε παιχνίδι και θα ξυπνά τη δημιουργικότητα και τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό. Ο χώρος μας βρίσκεται σε απόσταση 7-10 λεπτών με τα πόδια από το μετρό “Αμπελόκηποι”. Περιλαμβάνει μια αίθουσα 50 τ.μ., όπου πραγματοποιούνται οι συνεδρίες, εξοπλισμένη με τα απαραίτητα υλικά, χώρο υποδοχής και αναμονής, καθώς και γραφείο προσωπικών συναντήσεων/συνεντεύξεων. Στη βιβλιοθήκη μας, που ανανεώνεται συνεχώς, μπορείτε να συμβουλευτείτε τα βασικά εγχειρίδια για την πρακτική της Χοροκινητικής Θεραπείας.

οι επιστημονικά υπεύθυνες της kinósfera
– βιογραφικά –


ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑ

Η Έλενα Καραμπούλα είναι Χοροκινητική Θεραπεύτρια (ΜΑ in Dance Movement Therapy, Universitat Autonoma de Barcelona). Έχει πτυχίο στην Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ, και σπουδές στη δημοσιογραφία. Έχει δουλέψει με ενήλικες με νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές σε κέντρα ημέρας και οικοτροφεία και με παιδιά με αυτισμό. Σήμερα εργάζεται στο Nοσοκομείο Hμέρας του ΕΠΙΨΥ συντονίζοντας ομάδες Χοροκινητικής Θεραπείας για ενήλικες με ψυχικές διαταραχές. Επιπλέον, συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης” Γαληνός” (https://galinos-psy.gr). Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, αυτό το διάστημα, συγκαταλέγονται τα θεραπευτικά χαρακτηριστικά των ομάδων και η μη-λεκτική τους έκφραση. Ενημερώνει συνεχώς την πρακτική της συμμετέχοντας σε διεθνή συνέδρια.


ΤΟΝΙΑ ΔΑΚΟΥ

H Τόνια Δάκου είναι Χοροκινητική Θεραπεύτρια. H πολυετής αφοσίωση της στην τέχνη του χορού στάθηκε η αφορμή για να ανακαλύψει την ψυχοθεραπευτική διάσταση της κίνησης και να αποκτήσει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (MA in Dance Movement Therapy, Universitat Autonoma de Barcelona). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και διπλωματούχος καθηγήτρια χορού. Από το 2014 συνεργάζεται με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας, προσφέροντας υπηρεσίες σε παιδιά και εφήβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ενήλικες με ψυχικά νοσήματα και γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ένωσης στην European Association Dance Movement Therapy.

δημοσιεύσεις