Εργαστήρι Δραματοθεραπείας: “Η επανένωση Αρσενικού και Θηλυκού”.

 Σας προσκαλούμε σε ένα βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας με στόχο την εξερεύνηση της Θηλυκής και Αρσενικής ενέργειας που όλοι έχουμε μέσα μας. Το εργαστήριο χρησιμοποιεί ποικίλες τεχνικές Δραματοθεραπείας και εστιάζει στην διαδραμάτιση μύθου και ενσωμάτωση του λόγου μέσω της ετυμολογίας. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 4 ώρες και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει κίνηση, αφήγηση, παρατήρηση, διαδραμάτιση, παιχνίδι καθώς και χρόνο για ανασκόπηση. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στη Δραματοθεραπεία. Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε όλους και απευθύνεται σε ενήλικες.

Ζούμε σε μια εποχή που τα αντίθετα απομακρύνονται όλο και πιο πολύ στα άκρα, δημιουργώντας σχέσεις χαοτικές με περισσότερες φοβίες, διακρίσεις και εξάρσεις βίας. Η διαφορετικότητα σαν έννοια και πράξη μοιάζει να αποτελεί απειλή. Η ιστορία με την οποία θα δουλέψουμε ‘’The maidenTsar/ Η παρθένος Βασιλιάς ’’ μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τις ισορροπίες μεταξύ του δίπολου Θηλυκού και Αρσενικού μέσα από τα μάτια του συμβολικού και της φαντασίας, μια προσέγγιση πολυεπίπεδη και πιο κοντά στον ψυχικό μας κόσμο. Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ως πηγή έμπνευσης το υπέροχο βιβλίο  “The Maiden King”  της Καναδής ψυχαναλύτριας Marion Woodman και του Αμερικάνου ποιητή Robert Bly.

Το εργαστήριο συντονίζει ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος κατέχει Μάστερ στη Δραματοθεραπεία (University of London) και δίπλωμα στην κλινική Εποπτεία μέσω των Δημιουργικών Τεχνών ( CAST ). Έχει πολύχρονη εμπειρία δουλεύοντας με παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε διάφορα εκπαιδευτικά και κλινικά πλαίσια. Έχει εργαστεί σαν Senior Creative Therapist για το Αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) και έχει παρουσιάσει σε διάφορα Ευρωπαϊκά σεμινάρια και εκπαιδευτικές ημερίδες. Επί του παρόντος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα όπου εργάζεται ως Δραματοθεραπευτής και Κλινικός Επόπτης.  Είναι ενεργό μέλος του HCPC και BADth.

Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο 2 Μαρτίου 2019.

Ώρα διεξαγωγής: 17.00 έως 21.00

Κόστος συμμετοχής: 30€, 20€ για ανέργους/φοιτητές. 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@kinosfera.gr έως και την Πέμπτη 28/2/19.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6948272658 και 6977976645