Ομάδα Χοροκινητικής Θεραπείας. Δημιουργική ψυχοθεραπεία με επίκεντρο το σώμα και την κίνηση

 Στις ομαδικές θεραπευτικές συναντήσεις οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς η κίνηση και η σύνδεση με την ενσώματη εμπειρία μας, μας οδηγεί σε μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού και των άλλων. Εστιάζοντας στο σώμα και τις μη λεκτικές εκφράσεις του, ανοίγει ο δρόμος για να βιωθούν και να κατανοηθούν σε βάθος συναισθήματα, σκέψεις, συμπεριφορές και ασυνείδητες πτυχές του ψυχισμού.

Η ομάδα Χοροκινητικής Θεραπείας προσφέρει ένα ασφαλές πλαίσιο για προσωπική ανάπτυξη, μέσα από τη δημιουργική διερεύνηση των θεμάτων που αναδύονται σε προσωπικό και διαπροσωπικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας, η  δημιουργικότητα, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός αναδύονται αυθόρμητα και προσκαλούν σε μονοπάτια που πιθανώς δεν έχουν “περπατηθεί” ακόμα.

Οργανικά ενταγμένη στη θεραπευτική διαδικασία, συνδυασμένη με την κίνηση και την περιγραφή της ενσώματης εμπειρίας, βρίσκεται και η γλώσσα, ο λόγος. Όταν η κίνηση και ο λόγος μοιράζονται μεταξύ των μελών της ομάδας η προσωπική εμπειρία εμπλουτίζεται, το ατομικό συνομιλεί με το συλλογικό. Το πολυεπίπεδο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους βρίσκει τον τόπο της συνένωσής του, τον τόπο του νοήματος (Kaës, 2004).

Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες, είναι διάρκειας μιάμισης ώρας και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται με δεκαπενθήμερη συχνότητα. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία χορού, κίνησης ή ψυχοθεραπείας.
 
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται δύο Τεταρτες τον μήνα στις 19.30-21.00 στην kinόsfera, Αρματολών & Κλεφτών 9. Έναρξη Τετάρτη 3/11/2021*  

*Η ομάδα θα ξεκινήσει εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών.  

Στην kinόsfera τηρούνται όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα.