Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης. Δημιουργική ψυχοθεραπεία εστιασμένη στο σώμα και την κίνησή του.

Η βίωση μιας εμπειρίας και η δημιουργική εξερεύνησή της ενέχουν σημαντική θέση στην κατασκευή νοήματος. Απαντούν σε ερωτήματα, προσδιορίζουν “περιοχές” λιγότερο επεξεργασμένες ή για την ώρα μη προσβάσιμες.

Η χρήση του σώματος και της κίνησής του μπορεί και μας προσφέρει αυτή τη βιωμένη εμπειρία. Δανειζόμαστε από την Φρανσουάζ Ντολτό:  “Ο λόγος δεν ισοδυναμεί με την βίωση μιας εμπειρίας” (Ντολτό, Φ., 1993, σ.104). Μια εμπειρία μπορεί να περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους, λεπτές αποχρώσεις της ιδιοσυγκρασίας μας, να είναι φορέας της προσωπικής μας ιστορίας. 

Με στόχο να βιώσουμε, να κινηθούμε ελεύθερα, να αναγνωρίσουμε αισθήσεις και σωματικές προτιμήσεις, να παίξουμε και να επικοινωνήσουμε τόσο μη λεκτικά όσο και λεκτικά, συστήνουμε νέα ομάδα Χοροκινητικής Θεραπείας. Η κίνηση θα έχει κεντρικό ρόλο όπως και η λεκτική επεξεργασία σε ασφαλές θεραπευτικό πλαίσιο.

Οι ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες, είναι διάρκειας μιάμισης ώρας και περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία χορού, κίνησης ή ψυχοθεραπείας ωστόσο, θα προηγηθεί ατομική συνάντηση γνωριμίας πριν την έναρξη της ομάδας. 

Μέγιστος αριθμός έξι άτομα.

Παρασκευές, 19.00-20.30* στην kinόsfera, Αρματολών & Κλεφτών 9. 

Συντονίζει η Έλενα Καραμπούλα ( https://kinosfera.gr/about/ ).

*Η ημέρα και η ώρα ενδέχεται να τροποποιηθούν έως την έναρξη της ομάδας.