Ομάδες Χοροκινητικής Θεραπείας. Δημιουργική ψυχοθεραπεία με επίκεντρο το σώμα και την κίνηση

 Στις ομαδικές θεραπευτικές συναντήσεις οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πώς η κίνηση και η σύνδεση με την ενσώματη εμπειρία μας, μας οδηγεί σε μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού και των άλλων. Εστιάζοντας στο σώμα και τις μη λεκτικές εκφράσεις του, ανοίγει ο δρόμος για να βιωθούν και να κατανοηθούν σε βάθος συναισθήματα, σκέψεις, συμπεριφορές και ασυνείδητες πτυχές του ψυχισμού.

Η ομάδα Χοροκινητικής Θεραπείας προσφέρει ένα ασφαλές πλαίσιο για προσωπική ανάπτυξη, μέσα από τη δημιουργική διερεύνηση των θεμάτων που αναδύονται σε προσωπικό και διαπροσωπικό επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής διαδικασίας, η  δημιουργικότητα, το παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός αναδύονται αυθόρμητα και προσκαλούν σε μονοπάτια που πιθανώς δεν έχουν “περπατηθεί” ακόμα.

Οργανικά ενταγμένη στη θεραπευτική διαδικασία, συνδυασμένη με την κίνηση και την περιγραφή της ενσώματης εμπειρίας, βρίσκεται και η γλώσσα, ο λόγος. Όταν η κίνηση και ο λόγος μοιράζονται μεταξύ των μελών της ομάδας η προσωπική εμπειρία εμπλουτίζεται, το ατομικό συνομιλεί με το συλλογικό. Το πολυεπίπεδο που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους βρίσκει τον τόπο της συνένωσής του, τον τόπο του νοήματος (Kaës, 2004).

Οι ομάδες απευθύνονται σε ενήλικες, είναι διάρκειας μιάμισης ώρας και προσφέρονται με εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη συχνότητα. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία χορού, κίνησης ή ψυχοθεραπείας.

Μέγιστος αριθμός έξι ατόμων ανά ομάδα.

Πριν την έναρξη της ομάδας θα προηγηθεί ατομική συνάντηση με τις θεραπεύτριες.

Τις ομάδες συντονίζουν η Έλενα Καραμπούλα και η Τόνια Δάκου.

Εβδομαδιαία ομάδα

Κάθε Πέμπτη 20.30-22.00. Έναρξη Πέμπτη 5/11*

Δεκαπενθήμερη ομάδα  

Δύο Παρασκευές τον μήνα στις 18.00-19.30. Έναρξη Παρασκευή 6/11/2020*

* Οι ομάδες θα ξεκινήσουν εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών.

Στην kinόsfera τηρούνται όλοι οι αναγκαίοι υγειονομικοί κανόνες. Αν κριθεί απαραίτητο  εξαιτίας της πανδημίας, οι συνεδρίες θα μεταφερθούν διαδικτυακά.